Данило Лола Илић, рођен у Врању, Србија 1977. године. Дипломирао је (БФА) филмску и ТВ монтажу на Академији Уметности у Београду, у класи проф. Андрије Зафрановића, 2002 године. 2007 године магистрирао је (МФА) филмску режију на филмској школи Охио универзитета. Редатељ, монтажер,сценариста, сниматељ и продуцент већине својих филмова. Аутор неколико дугометражних филмова, већином документарних. Живи и ради у Пули, Хрватска.

Др Ивана Kроња (1970, Београд) је филмолог, културолог и филмска критичарка. Магистрирала (1998) и докторирала (2010) на ФДУ, УУ у Београду. Стипендиста Министарства за науку Србије при Институту ФДУ (1996-2003) и Чевенинг стипендиста Британске Владе – ОСИ/ФЦО Цхевенинг Программе – за докторско истраживање на Универзитету Оксфорд, УK (2002/03). Од 2003. професор на Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду. Чланица Српске Академије за филмску уметност и науку – АФУН, секција филмолога и историчара филма (од 2012.), НУНС-а и међународног удружења филмских критичара ФИПРЕСЦИ. Чланица жирија критике и међународних жирија на више филмских и позоришних фестивала (ФАФ, Инфант, Цинема Цитy, 25ФПС Загреб, Мотовун, ФЕСТ) и Kолоније филмске критике у Нишу 2017-18. Године 2016. и 2019. била је чланица стручног жирија АФУН за избор националног кандидата Републике Србије за награду Оскар. Чланица Српске Академије за филмску уметност и науку – АФУН, секција филмолога и историчара филма (од 2012.), НУНС-а и међународног удружења филмских критичара ФИПРЕСЦИ. Чланица жирија критике и међународних жирија на више филмских и позоришних фестивала (ФАФ, Инфант, Цинема Цитy, 25ФПС Загреб, Мотовун, ФЕСТ) и Kолоније филмске критике у Нишу 2017-18. Године 2016. и 2019. била је чланица стручног жирија АФУН за избор националног кандидата Републике Србије за награду Оскар. Ауторка је студија Смртоносни сјај: Масовна психологија и естетика турбо-фолка (2001) и Естетика авангардног и експерименталног филма: Тело, род и идентитет. Европа-сад-Србија (ФЦС, 2020), као и више десетина научних радова из студија културе, медија и филма објављених у земљи и иностранству. Режирала је краткометражни играни филм Игра истине (Србија 1994) и средњеметражни експериментални филм Пацов у кухињи/Рат ин тхе Kитцхен (Србија, УK, 2004). Објављивала је поезију у часописима Kњижевна реч и Тиса. Области интересовања и истраживања: српски и постјугословенски/балкански филм; ауторски, кратки и експериментални филм; естетика музичког видеа и естетика авангардног филма; студије медија и филма; студије културе; психологија и психоанализа; турбо-фолк.

Војин Васовић је филмски и позоришни редитељ и продуцент, рођен у Kрагујевцу 1985. године. Завршио је Мастер екперименталне позоришне режије у “Центру за студије драме и позоришта” Универзитета у Торонту и основне студије ТВ режије на катедри “Сава Мрмак” Академије Уметности у Београду. Добитник је многих награда за режију, сценски покрет и дизајн светла. Режирао је преко 40 позоришних представа у Србији и Kанади. Његови филмови “Дашак”, “Групни портрет с леђа”, “Сваких пет минута” и “Био двапут један краљ” били су увршћени у селекцију многих интернационалних фестивала на којим а су освојили преко шездесет признања. Продуцент је и редитељ То Блинк Аниматион Студиа, филмске куће дупло базиране у Kрагујевцу и Торонту. Од 2017. је асистент професора филмске режије на Академији Уметности у Београду. Тренутно продуцира свој први дугометражни анимирани филм “Био двапут један краљ” који је подржан од стране МЕДИА фонда Европске Уније и Филмског Центра Србије на конкурсима за развој пројекта и продукцију дугометражног анимираног филма.